Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa krupnik Iwony

 

Składniki:

  • 30 dkg mięsa drobiowego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 średnia cebula
  • 1 czerwona papryka
  • ½ szklanki kaszy gryczanej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • przyprawa curry

 

 

Sposób przyrządzenia:
Mięso drobiowe pokroić w grubą kostkę, zalać litrem wody i gotować do miękkości. Warzywa utrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyć, osączyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kaszę gryczaną i koncentrat pomidorowy i jeszcze gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przyprawić solą ,pieprzem i przyprawą curry do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *