Składniki:
- 30 dkg mięsa drobiowego
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 średnia cebula
- 1 czerwona papryka
- ½ szklanki kaszy gryczanej
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- ½ szklanki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
- przyprawa curry
Sposób przyrządzenia:
Mięso drobiowe pokroić w grubą kostkę, zalać litrem wody i gotować do miękkości. Warzywa utrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę umyć, osączyć , usunąć gniazda nasienne i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać kaszę gryczaną i koncentrat pomidorowy i jeszcze gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przyprawić solą ,pieprzem i przyprawą curry do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną pietruszką.