Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa kalafiorowa z curry

 

Składniki:

    • 1 kalafior (ok. 60 dag)
    • 1 litr bulionu warzywnego
    • (może być z kostki)
    • 1 cebula
    • 4 łyżki oleju
    • 2 łyżeczki curry
    • 5-6 łyżek śmietany kremówki
    • sól, pieprz
    • 15 dag marchewek
    • 20 dag strączków młodego groszku
    • cukrowego (można kupić mrożony)
    • 10-15 dag kiełków
    • (np. fasolki mung)

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, posiekać. Kalafior oczyścić, podzielić na różyczki i dokładnie je umyć. Przełożyć na sitko, osaczyć. W garnku rozgrzać olej, włożyć cebulę i zeszklić. Dodać kalafior, smażyć razem przez 2-3 minuty na małym ogniu. Oprószyć curry, krótko zasmażyć, pozostawić na ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. Wlać bulion warzywny, zagotować. Zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 10 minut pod przykryciem. Marchewki obrać, umyć, pokroić w bardzo cienkie słupki. Groszek cukrowy rozmrozić, strączki pokroić w paski. Garnek zdjąć z ognia, zupę zmiksować i wymieszać ze śmietaną kremówką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostały olej, podsmażyć marchewki i groszek. Kiełki fasolki włożyć na minutę do wrzącej osolonej wody, odcedzić i osączyć. Dodać do zupy kalafiorowej razem z marchewkami i groszkiem. Zupę jeszcze raz podgrzać i przyprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Przelać do miseczek. Przed podaniem można udekorować listkami świeżej kolendry lub natki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *