Składniki:
- 1 l bulionu warzywnego
- 500 g mielonego mięsa
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 jajko
- 1 łyżka bułki tartej
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 1 kg mięsa indyczego 1 łyżka ziół prowansalskich ½ łyżeczki majeranku 1 ząbek czosnku 2 łyżki tłuszczu 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które natrzeć pieprzem oraz ziołami. Następnie na rozgrzanym tłuszczu wrzucić pokrojony czosnek. Lekko obsmażyć i dodać mięso. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoto po…
Składniki: ½ kg mielonej cielęciny 1 cebula 1 łyżka masła 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 1 łyżeczka majeranku 1 szkl bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku 3 łyżki tłuszczu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i udusić na rozgrzanym maśle. Wówczas ją doprawić solą i przełożyć do mięsa.…