Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowy gulasz z marynaty

 

Składniki:

 

  • 1 kg wołowiny
  • ¼ kostki masła
  • 2 szkl bulionu warzywnego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka musztardy z gorczycą
  • szczypta ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Mięso pokroić na małe kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
Dodać listek laurowy i odstawić na 2 godziny.
Po tym czasie obsmażyć go na połowie rozgrzanego masła.
Natomiast na pozostałym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić bulionem.
Dodać musztardę i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zagotować.
Wówczas dodać śmietanę.
Do powstałego sosu dodać podsmażone mięso i gotować jeszcze razem około 5 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *