Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki w czekoladzie z konfiturą

 

Składniki:

 

  • 4 gruszki
  • szczypta cynamonu
  • kilka goździków
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 8 łyżeczek konfitur
  • 1/4kostki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 kieliszek miodu pitnego
  • garść rodzynków

Sposób wykonania;
Do rondla wlać wodę, dodać goździki, cukier oraz cynamon, zagotować.
Wówczas dodać przekrojone na pół gruszki pozbawione gniazd nasiennych.
Trzymać na ogniu przez kilka minut po czym je odcedzić i odstawić do ostygnięcia.
Następnie w otwór po gnieździe nasiennym włożyć po łyżeczce konfitur.
Przełożyć gruszki na półmisek przecięciem do dołu i skropić je sokiem z cytryny.
Natomiast w rondelku rozpuścić cukier i cukier waniliowy po czym wymieszać je z kompotem z gruszek, miodem oraz kakao.
Gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.
Wówczas zdjąć sos z ognia i dodać do niego 2 utarte żółtka, dokładnie wymieszać.
Ostygniętym sosem polać gruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *