Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa estragonowa

Składniki:

  • 3 kg przodka baraniego
  • 150 g cebuli
  • 200 g marchwi
  • 100 g pietruszki
  • pieprz
  • 15 listków estragonu
  • natka pietruszki
  • 0,3 l śmietany
  • 100 g mąki
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny

Sposób wykonania:
Warzywa i mięso  pokroić na mniejsze kawałki, które zalać 3 litrami osolonej wody i gotować do miękkości.
Wówczas zupę przecedzić a warzywa i mięso przełożyć do wazy.
Następnie estragon i ziarenek pieprzu zalać odrobiną osolonej wody i gotować na dużym ogniu, powstały wywar przecedzić i przelać do zupy.
Dodać jeszcze mąkę oraz śmietanę i przez kilka minut trzymamy jeszcze na ogniu.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem.
Zupę przelać do wazy z mięsem i warzywami oraz posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *