Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z bażanta Sebastiana

Składniki:

  • 2 bażanty
  • 100 g smalcu
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 2 strąki zielonej papryki
  • 600 g ziemniaków
  • mielona papryka
  • sól
  • pieprz
  • kluski kładzione

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę oprószyć pieprzem oraz papryką po czym zeszklić ją na rozgrzanym smalcu, wówczas włożyć sprawione bażanty.
Podlać odrobiną wody, oprószyć solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem.
W połowie duszenia dodać warzywa.
Gdy mięso będzie miękkie oddzielić je od kości i ponownie włożyć do sosu.
Dodać jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować aż staną się miękkie, wówczas kładziemy kluski i odstani raz doprowadzić do zagotowania.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *