Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa cytrynowa

 

Składniki:

  • 20 dkg kości cielęcych
  • 1 marchewkę
  • 1 pietruszkę
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 2 litry wody
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 dkg mąki
  • 13 dkg ryżu
  • 3 dkg masła
  • sól, cytryna

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z kości i warzyw sporządzić wywar. Ryż ugotować na sypko. Wywar przecedzić przez sito podprawić mąką rozmieszaną zimnym wywarem, zagotować, posolić do smaku połączyć ze śmietaną. Włożyć ryż i obraną ze skórki cytrynę pokrojoną w cienkie talarki. Zupa powinna być kwaskowa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *