Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa gulaszowa

Składniki:

  • 30 dkg wieprzowiny
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • ½ strąka żółtej papryki
  • ½ strąka czerwonej papryki
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól , pieprz, liść laurowy

    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie warzywa pokroić na różne kawałki, wieprzowinę pokroić w kosteczkę. W garnku rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w mące, podsmażyć. Wlać 2 litry wody dodać włoszczyznę ,przyprawy gotować ok. 50 minut .na końcu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki ,gotować jeszcze 20 minut. Przyprawić śmietaną i koncentratem pomidorowym.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *