Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa chlebowa z pomidorami

Składniki:

  • 8 łyżek oliwy
  • 1 główka czosnku
  • ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 pomidory
  • miąższ kilku kromek czerstwego pszennego chleba
  • 6 plastrów szynki
  • 2 jajka
  • sól
  •  

Sposób wykonania:
Posiekany czosnek poddusić na rozgrzanej oliwę.
Gdy zrobi się przezroczysty dodać  bułkę oraz wlać 1,5 litra wody.
Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
Po tym czasie dodać pokrojone pomidory oraz szynkę.
Doprawić do smaku solą oraz paprykę.
Wymieszać i nadal gotować przez kilka minut.
Pod koniec gotowania dodać jajka i cały czas mieszając gotować ostatnią minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *