Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złociste roladki z kurczaka z serem pleśniowym

 

Składniki:

 

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka sera pleśniowego
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczone mięso przekroić wzdłuż na pół po czym rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.
Następnie na sodoku każdego ułożyć po kawałku sera pleśniowego oraz kawałek masła.
Masło powinno być wyjęte prosto z lodówki.
Płaty mięsa ciasno zrolować, ściskając brzegi, aby masło nie wypłynęło podczas smażenia.
Uformowane rolady obtoczyć w mące, potem w roztrzepanych jajkach i na koniec w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron na złoto.
Przed podaniem oprószyć zmielonym pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *