Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żołądki drobiowe w bulionie

Składniki:

  • 1 kg żołądków
  • 2 łyżki masła
  • 1 szkl bulionu warzywnego
  • 1 łyżka sosu czosnkowego z miodem
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Żołądki dokładnie oczyścić, odkrawając zbędny tłuszcz.
Następnie wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem.
Trzymać chwilę na małym ogniu po czym wlać bulion.
Gotować pod przykryciem około godziny.
Po tym czasie dodać sos czosnkowy z miodem.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Trzymać na ogniu jeszcze kilka minut bez pokrywki, aby składniki się podgrzały.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *