Składniki: 1 kg żołądków 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego 1 łyżka sosu czosnkowego z miodem 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Żołądki dokładnie oczyścić, odkrawając zbędny tłuszcz. Następnie wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem. Trzymać chwilę na małym ogniu po czym wlać bulion. Gotować pod przykryciem około godziny. Po…
Tag: w bulionie
Makarony
Makaron w bulionie
by Marcelina Mielcarek • • 0 Comments
Składniki: 425 g makaronu udon 30 g soli 1, 5 bulionu ichiban 15 g cukru 1 łyżka japońskiego sosu sojowego 2 szalotki Sposób wykonania: Makaron zalać 2 litrami wody po czym energicznie mieszając gotować go około 20 minut. Po tym czasie dodać sól i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Następnie zahartować go pod zimną…