Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zimowa zupa warzywna

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 łodygi selera
  • 1 marchewka
  • 3 cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,2 l bulionu
  • 300 g kapusty cavolo nero
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać po czym podsmażyć ją na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, seler oraz cukinie.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 5  minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze czosnek i smażyć jeszcze minutę.
    Następnie zalać całość bulionem, dodać kapustę i doprowadzić do wrzenia.
    Wówczas dodać jeszcze okruchy chleba i gotować 30 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem skropić oliwą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *