Składniki:
- ½ torebki mrożonych wiśni
- ½ torebki mrożonych truskawek
- ½ torebki mrożonych śliwek bez pestek
- ½ szklanki wiórek kokosowych
- 2 żółtka
- 2 jabłka
- ½ szklanki śmietanki 30%
- 3-4 łyżki cukru
- łyżka rumu
- sok pomarańczy
- cukier waniliowy
Sposób przyrządzenia:
Mrożone owoce przelać wrzątkiem na sicie, dokładnie osączyć i pokroić w paseczki i w kosteczkę. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z pozostałymi owocami i rumem. Wiórki kokosowe zalać śmietanką i odstawić na 20 minut. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietankę z wiórkami kokosowymi. Zalać owoce, odstawić w chłodne miejsce. Można podawać z lodami owocowymi.