Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka orzechowa z kukurydzą

Składniki:

  • 1 szklanka kukurydzy
  • 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 10 dkg sera żółtego Gouda
  • 20 dkg szynki drobiowej
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wędlinę pokroić w paseczki. Kukurydzę osączyć na sicie, orzechy drobno posiekać. Ugotowany na sypko ryż wymieszać ze składnikami doprawić solą i pieprzem do smaku, wymieszać z majonezem. Wierzch można posypać połówkami orzechów włoskich.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *