Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaczane kotlety

Składniki:

  • 6 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 2 małe cebulki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, olej

    Sposób przyrządzenia:
    Ziemniaki i warzywa ugotować. Przesmażyć cebulkę pokrojoną w drobną kosteczkę , przestudzić .Ugotowane warzywa i ziemniaki poobierać, zemleć w maszynce, dodać jajka, bułkę tartą. Przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę pietruszki. Z tak przygotowanej masy formować wałeczki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na jasno złoty kolor z każdej strony. Dobrze smakuje z  czerwonym pikantnym barszczykiem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *