Składniki:
- ziemniaki 10 sztuk
- boczek 20 dag
- cebula 2 sztuki
- ser żółty 15 dag
- wegeta
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki należy umyć, obrać ze skórki, a następnie ugotować w osolonej
wodzie, po ugotowaniu należy pokroić je w plasterki. Boczek należy
pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Cebulę należy pokroić w
półplasterki i zeszklić na tłuszczu. Ser żółty należy zetrzeć na tarce o
grubych oczkach. Do naczynia żaroodpornego należy włożyć pokrojone
plasterki ziemniaków, posypać je solą, pieprzem i Vegetą, na ziemniaki
należy położyć cebulę i boczek, wszystko posypać startym serem żółtym.
Zapiekankę należy wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 180
stopni.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos