Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak pieczony Ilony

 

Składniki:

  • kurczak 1 sztuka
  • masło 5 łyżek
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • przyprawa do mięsa

 

 

Sposób przyrządzenia:
Kurczaka należy umyć i podzielić na porcje, osuszyć, po osuszeniu należy
go natrzeć czosnkiem, posypać solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do
mięs, następnie włożyć porcje kurczaka do naczynia żaroodpornego,
następnie podlać 10 łyżkami wody, wrzucić masło. Kurczaka należy piec
około 1,5 godziny do momentu, kiedy będzie miękki i nie będzie z niego
wypływał czerwonawy sos. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *