Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany makaron z twarogiem

Składniki:

  • 25 dkg różyczek kalafiora
  • 15 dkg tłustego twarogu
  • 3 jajka
  • ½ szklanki tartego żółtego sera
  • 2 łyżki tartej bułka
  • sól, pieprz
  • ½ szklanki kwaśnej śmietany kremowej jeśli ktoś lubi

    Sposób przyrządzenia:
    Dokładnie wypłukane różyczki kalafiora ugotować na półtwardo w osolonej wodzie, odcedzić, lekko schłodzić. Tak przygotowane różyczki kalafiora wymieszać ze zmiksowanymi jajkami, twarogiem, tartym żółtym serem. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną oleju i wysypać bułką tartą. Kalafior z dodatkami przełożyć do naczynia żaroodpornego, delikatnie ugnieść i zapiekać w gorącym piekarniku przez 20 minut. Przed podaniem ewentualnie polać śmietaną i posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *