Składniki:
- 500 g spaghetti
- ¾ butelki ketchupu
- 1 kg mieszanego mięsa mielonego
- 1 jajko
- ½ czerstwej bułki
- sól
- pieprz
- papryka mielona
- 4 pomidory
- 250 g słodkiej śmietanki
- 200 g serka topione
- 200 g sera gouda
Sposób wykonania:
- Spaghetti przełamać w 3 częściach po czym ugotować według opisu na opakowaniu.
W między czasie do mięsa dodać jajko, namoczoną bułkę oraz przyprawy.
Całość odkładnie wymieszać.
Następnie makaron odcedzić i przełożyć go na natłuszczoną blachę.
Polać ketchupem i rozłożyć mięso.
Na mięsie ułożyć plasterki pomidorów i zalać całość podgrzaną śmietaną z serkiem topionym.
Posypać całość startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę.