Składniki:
- 150 g serka topionego
- 300 g pomidorów
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 50 g konserwowych ogórków
- 30 g cebuli
- 4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Składniki: 4 okrągłe serki Brie 2 główki czosnku 1/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka soli morskiej tosty z bagietki Sposób przyrządzenia: Główki czosnku podzielić na „ząbki”, nie obierać ze skóry. Czosnek ułożyć w małym naczyniu do pieczenia, skropić oliwą, posolić. Piec pod przykryciem w piekarniku aż czosnek będzie zupełnie miękki. Sery Brie ułożyć na wyłożonej papierem…
Składniki: 500 g spaghetti ¾ butelki ketchupu 1 kg mieszanego mięsa mielonego 1 jajko ½ czerstwej bułki sól pieprz papryka mielona 4 pomidory 250 g słodkiej śmietanki 200 g serka topione 200 g sera gouda Sposób wykonania: Spaghetti przełamać w 3 częściach po czym ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie do mięsa dodać…
Składniki: 300 g pomidorów 150 g serka topionego 30 g cebuli 50 g konserwowych ogórków 4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory pokroić w kostkę, ogórki w plasterki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając serek topiony. Następnie doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem polać majonezem.
Składniki: rosół 1l pieczarki 30dkg serki topione 3szt groszek ptysiowy śmietana żurek Sposób przyrządzenia: Do gotującego się rosołu wrzucamy pieczarki wcześniej podsmażone na patelni, dodajemy żurek. Następnie serki które przecieramy przez sitko i dodajemy do zupy celem zagęszczenia potrawy. Na koniec zabielamy śmietaną, podajemy z groszkiem ptysiowym. PPPPPPYYYCCHHHAAAA