Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Zalewajka

Zalewajka z ziemniakami i grzybami

Składniki: 0,5 l żuru 75 dag ziemniaków 25 dag słoniny cebula 2-3 ząbki czosnku kilka suszonych grzybów liść laurowy ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Namoczone grzyby zalać wrzątkiem po czym dodać jeszcze liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, cebulę pokrojoną w ćwiartki oraz obrane ziemianki pokrojone w kostkę. Całość ugotować do miękkości, wówczas wlać zakwas…

Zalewajka z klopsami

Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 1-2 jajka cebula bułka porcja włoszczyzny liść laurowy ziele angielskie 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki mąki sól pieprz Sposób wykonania: Włoszczyznę zalać 1,5 l wody, dodać jeszcze ziele angielskie oraz liść laurowy i ugotować wywar. W między czasie do mięsa wbić jajka, dodać posiekaną cebulę, namoczoną bułkę oraz…

Zalewajka

Składniki: 0,5 kg ziemniaków 1 litr wywaru mięsnego 15 dag wędzonego boczku lub kiełbasy włoszczyzna łyżka oleju 2 duże cebule 4-5 ząbków czosnku kilka suszonych grzybów ½ litra barszczu majeranek pieprz, sól Sposób przyrządzania: W wywarze mięsnym ugotować ziemniaki. Grzyby namoczyć w małej ilości wody i pokroić. Włoszczyznę obrać i razem z grzybami dodać do…

Zupa zalewajka

Składniki: rosół 1l pieczarki 30dkg serki topione 3szt groszek ptysiowy śmietana żurek Sposób przyrządzenia: Do gotującego się rosołu wrzucamy pieczarki wcześniej podsmażone na patelni, dodajemy żurek. Następnie serki które przecieramy przez sitko i dodajemy do zupy celem zagęszczenia potrawy. Na koniec zabielamy śmietaną, podajemy z groszkiem ptysiowym. PPPPPPYYYCCHHHAAAA