Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane rurki z mięsnym nadzieniem

Składniki:

  • 60 g otrębów pszennych
  • 350 g mieszanego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 8 -10 rurek cannelloni
  • tłuszcz
  • 300 g crème fraiche
  • 100 ml mleka
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej w proszku
  • ½ łyżeczki bazylii
  • 30 g startego parmezanu
  • 30 g masła
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • tymianek

Sposób wykonania:

  1. Mięso wymieszać razem z otrębami oraz 3 łyżkami wody po czym doprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem oraz oregano.
    Powstałą masą napełnić cannelloni.
    Następnie naczynie żaroodporne wysmarować masłem i ułożyć w nim rurki jedna obok drugiej aby przykryły całą powierzchnię.
    Mleko wymieszać z creme fraiche, doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą warzywną oraz bazylią i zalać powstałym sosem rurki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 45 min.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *