Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tortelloni z warzywami w serowym sosie

Składniki:

  • 250g tortelloni
  • 200 g śmietany
  • 100 ml mleka
  • 100 g brokułów
  • 50 g marchwi
  • 50 g zielonego groszku
  • 2 łyżeczki przyprawy warzywnej w proszku
  • zagęszczacz do sosów
  • 75 g startego sera
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • sól
  • 1 łyżeczka masła

    Sposób wykonania:
    Tortelloni ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie brokuły podzielić na różyczki, wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
    Dodać marchewkę pokrojoną w cienkie paski oraz groszek.
    Całość wymieszać i dusić na małym ogniu.
    Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą.
    Następnie śmietanę wymieszać razem z mlekiem oraz przyprawą warzywną, wówczas dodać zagęszczać oraz stary ser.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
    Tortelloni rozłożyć  na talerzach,  rozłożyć podduszone warzywa i polać całość sosem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Paulla

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *