Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Skrzydełka w pikantnej glazurze z syropu klonowego

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
  • 5 łyżeczek sosu chili
  • 1 mała, drobno posiekana cebulka
  • 2 łyżki octu winnego jabłkowego
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka sosu Worcestershire

Sposób przyrządzenia:
Syrop klonowy, sos chili, cebulkę, ocet i sos Worcestershire dokładnie wymieszać. Skrzydełka umyć, osuszyć. W dużej miseczce wymieszać skrzydełka z przygotowaną wcześniej glazurą, odstawić do lodówki na 2 godziny. Obsączone z glazury skrzydełka układać na blasze do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez 40 minut. Podczas pieczenia skrzydełka obracać i smarować pozostałą w misce glazurą. Znakomite na zimno i na gorąco.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *