Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wyśmienita zupa z piersi kurczaka i pieczarek

 

Składniki:

  • 10 dag piersi kurczaka
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • ½ białka
  • 10 dag pieczarek
  • 1 ½ łyżki smalcu
  • 1 l rosołu
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ kostki rosołowej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w plastry, które oprószyć mąką i solą po czym wymieszać z białkiem i smażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pokrojone pieczarki i cały czas mieszając smażyć ok. 1 ½ min.
    Następnie wlać rosół i doprowadzić do wrzenia, trzymać na ogniu ok. 5-6 min.
    Po tym czasie dodać sos sojowy oraz kostkę rosołową, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Pozostawić na ogniu ostatnia minutę.

     

    Przepis nadesłany na konkurs „Muza Ramsaye” przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *