Składniki:
- 70 dag wołowiny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 szkl selera naciowego pokrojonego na ukośne plasterki
- 2 cebule
- wołowa kostka bulionowa
- ¾ szkl wrzątku
- 1 szkl kasztanów jadalnych
- 5 łyżek sosu sojowego
- 1 ½ łyżeczki imbiru
- ½ łyżeczki pieprzu
- ugotowany ryż
Sposób wykonania;
Wołowinę pokroić na ukośne plasterki, które przesmażyć na rozgrzanym oleju.
Następnie mięso wyjąć a na patelnie wrzucić seler i posiekaną cebulę, smażyć około 3 minuty.
Po tym czasie wlać kostkę rosołową rozpuszczoną we wrzątku.
Wrzucić pokrojone w plasterki kasztany, sos sojowy, imbir oraz pieprz.
Dokładnie wymieszać i dodać ponownie mięso.
Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa.