Składniki:
- 2 szkl ugotowanego kurczaka pokrojonego w kostkę
- 2 szkl selera naciowego pokrojonego w plastry
- ½ szkl blanszowanych migdałów
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki glutaminianu sodu
- 2 łyżeczki startej cebuli
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 szkl majonezu
- ½ szkl sera cheddar
- 1 ½ szk pokruszonych chipsów ziemniaczanych
Sposób wykonania:
Do miski wrzucić kawałki kurczaka, dodać plasterki selera, migdały, posiekaną cebulę, sok z cytryny, sól, glutaminian sodu oraz majonez.
Całość dokładnie wymieszać.
Przełożyć całość do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Posypać wierzch pokruszonymi chipsami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 15 minut.