Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Włoska zupa rybna

Składniki:

    • 50 dkg filetów ryb słodkowodnych ze skórą
    • ½ szklanki posiekanej cebuli
    • ½ szklanki posiekanych łodyg selera naciowego
    • 4 posiekane ząbki czosnku
    • ½ szklanka oliwy
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • 1 szklanka białego, wytrawnego wina
    • 2 puszki posiekanych pomidorów
    • 3 szklanki wody
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, cebulę i seler naciowy, smażyć 5 minut mieszając. Dodać natkę pietruszki i smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać wino i gotować kolejne 5 minut. Dodać rybę, pomidory, wodę , sól i pieprz. Gotować 10 minut. Skorygować smak przyprawami i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *