Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wigilijny karp faszerowany

Składniki:

    • 1 karp 1 – 2 kg ,
    • 1 porcja włoszczyzny marchew, pietruszka, seler
    • 2 jaja ugotowane na twardo
    • cytryna

    Farsz:

    • mleko 3 łyżki dobrego masła
    • 2 łyżki oliwy
    • 1/2 czerstwej bułki
    • 3 jajka
    • 1 cebula 
    • tłuszcz do wysmarowania naczynia
    • sól, biały pieprz

    Sposób wykonania:
     Karpia umyć, delikatnie sprawić, osuszyć i delikatnie odfiletować, nie uszkadzając skóry. Mięso zużyć do farszu. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić w plastry. Przygotować farsz: cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oliwie. Mięso ryby zemleć dwa razy lub przez sitko pasztetowe, zmielić też zeszkloną cebulę i bułkę rozmoczoną mleka. Do masy dodać rozbite widelcem jajka, roztopione schłodzone masło, kilka łyżek mleka, doprawić solą oraz pieprzem i starannie wyrobić. Skórę karpia ostrożnie wypełnić farszem i zaszyć. Naczynie wysmarować olejem i ułożyć w nim część warzyw, następnie rybę, a na niej znowu warzywa. Rybę piec 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, polewając wytworzonym sosem. Pokroić ostrym nożem w plastry. Podawać na półmisku ugarnierowane plastrami cytryny i posypane posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *