Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marysieńka

I placek
Składniki:

  • 7 jaj
  • 1 szkl.cukru
  • 2 pełne łyżki kakao
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

Sposób wykonania:
Białka ubij na sztywną pianę.dalej ubijając dodawac
cukier.żółtka,kakao,proszek wymieszany z mąką.Piec w temp 180 stopni ok.30-40 min.po upieczeniu przekroic na pół.
ll placek
Składniki:

  • 25 dag orzechów włoskich
  • 5 białek
  • 20 dag cukru kryształu
  • 1,5 łyżki miodu
  • 1 łyżka mąki ziemn
  • 1łyżka mąki pszennej

Sposób wykonania:
Białka ubi na sztywno,dalej ubija z cukrem.doda pokrojone orzechy z resztą składników i wymieszac.piec 30-40min.
Krem
Składniki:

  • 1/2 l mleka
  • 1 cukier wanilowy
  • 5 żółtek
  • 20 dag cukru
  • 1,5 łyżki mąki ziemniacz
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1 margaryna Palma.

Sposób wykonania:
Utrzec mikserem żółtka z cukrem,doda obie mąki i pół szklanki mleka.Pozostałe mleko zagotowac z cukrem wanilinowym i wlac do tego utarte żółtka. Ugotowany i całkowicie wystudzony budyń dodawac porcjami do utartej w makutrze margaryny i dalej uciera najednolitą masę.
Plascki przełożyć kremem którym smarujemy też górę ciasta. Na wierzch polewa czekoladowa lub kakaowa.Spożywac po12 godzinach.

1 comment for “Marysieńka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *