Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kminkiem

Składniki:

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 2-3 łyżki mąki pszennej
  • 2 cebule
  • kilka liść laurowych
  • majeranek
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej

    Sposób wykonania:

    1. Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny. 
      Po tym czasie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
      Następnie posiekaną cebulę podsmażyć i dodać ją do misa razem z liściem laurowym.
      Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
      Miękkie mięso pokroić na plastry a do sou dodać mąkę aby trochę zgęstniał.
      Przed podaniem polać nim kawałki mięsa.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *