Składniki:
- 25 dag chudej wieprzowiny
- 1 ząbek czosnku
- 6 cebulek dymek
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki cukru
- 75 dag kiełków fasoli
- 1 łyżeczka soli
Sposób wykonania:
- Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, które wrzucić na wrzątek i gotować ok. 30 s po czym odcedzić i przelać zimną wodą.
W między czasie wieprzowinę pokroić w słupki i smażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać sos sojowy oraz cukier, wymieszać smażyć ok. 1 min.
Następnie mięso wyjąć a na patelnie wrzucić posiekany czosnek i cebulę, fasolę oraz kiełki.
Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i smażyć jeszcze ok.1 min, włożyć mięso i podgrzać.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwię