Składniki:
- 400 g mielonej wieprzowiny
- 2 cebule dymki
- 50 g kiełków bambusa z puszki
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka wytrawnego sherry
- 2 łyżeczki oleju sezamowego
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 białko
- 4 ½ mąki kukurydzianej
- 24 arkusze ciasta na pierożki wonton
Sposób wykonania:
Do wieprzowiny dodać posiekana dymkę, kiełki bambusa, sherry, sos sojowy, cukier, olej sezamowy oraz ubite białko.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać mąkę i ponownie wymieszać.
Powstały farsz nakładać na arkusze ciasta, brzegi zwilżyć wodą i zlepiać brzegi do góry tworząc sakiewkę.
Gotowe pierożki gotować na parze około 5-7 minut.