Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kiełkami bambusa

Składniki:

  • 400 g mielonej wieprzowiny
  • 2 cebule dymki
  • 50 g kiełków bambusa z puszki
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka wytrawnego sherry
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 białko
  • 4 ½ mąki kukurydzianej
  • 24 arkusze ciasta na pierożki wonton

Sposób wykonania:
Do wieprzowiny dodać posiekana dymkę, kiełki bambusa, sherry, sos sojowy, cukier, olej sezamowy oraz ubite białko.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać mąkę i ponownie wymieszać.
Powstały farsz nakładać na arkusze ciasta, brzegi zwilżyć wodą i zlepiać brzegi do góry tworząc sakiewkę.
Gotowe pierożki gotować na parze około 5-7 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *