Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chrupiące krabowe pierożki

Składniki:

  • 175 g mięsa z krabów
  • 50 g ponikła słodkiego z puszki
  • 1 czerwona chili
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka wytrawnego sherry
  • 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
  • ½ soku z limonki
  • 24 arkusze ciasta wonton
  • olej
  • plasterki limonki

Sposób wykonania:
Do mięsa z krabów dodać posiekana dymkę, chili, ponikało, sherry, sok z limonki i sos sojowy.
Całość dokładnie wymieszać.
Następnie powstały farsz rozłożyć na arkuszach ciasta.
Zwilżyć delikatnie brzegi i zlepić  w trójkąty.
Smażyć pierożki  partiami w głębokim tłuszczu rozgrzanym do 180 stopni  około 2-3 minut.
Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku, i udekorować kawałkami limonki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *