Składniki;
- 1/2 kg. wieprzowiny
- 2-3 cebule
- główka czosnku
- 2/3 szklanki mocnej kawy naturalnej
- 10 dag. masła
- łyżka mąki
- 3 łyżki mleka
- oregano, bazylia, majeranek
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić mięso, dodać cebulę i czosnek. Zalać 1/2 szklanki wody i przygotowaną kawą. Dusić ok. 40 minut. Doprawić wszystkimi ziołami. Mąkę dobrze rozrobić z mlekiem, dodać do mięsa i zagotować. Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad