Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina w czarnej kawie

Składniki;

  • 1/2 kg. wieprzowiny
  • 2-3 cebule
  • główka czosnku
  • 2/3 szklanki mocnej kawy naturalnej
  • 10 dag. masła
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki mleka
  • oregano, bazylia, majeranek
  • sól
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Mięso umyć i pokroić w dużą kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, zrumienić mięso, dodać cebulę i czosnek. Zalać 1/2 szklanki wody i przygotowaną kawą. Dusić ok. 40 minut. Doprawić wszystkimi ziołami. Mąkę dobrze rozrobić z mlekiem, dodać do mięsa i zagotować. Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *