Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wielkanocne śledzie

Składniki:

    • śledzie matias
    • cebula
    • biały pieprz
    • musztarda serapska
    • ogórek konserwowy
    • goździki
    • 1 szklanka octu 10%
    • szczypta cukru
    • 1 liść laurowy
    • 1 ziele angielskie
    • 5 ziaren pieprzu
    • 1 szklanka soku z cytryny
    • ½ szklanka cukru
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • grzyby marynowane

Sposób przyrządzenia:
Śledzie moczymy przez około 2 godziny.
Rolmopsy
 Przygotowujemy  zalewę. Jedną cześć octu rozcieńczamy trzema częściami wody.Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Rozcieńczony ocet, cebulę i przyprawy gorujemy przez kilka minut, odstawiamy aby ostygła.
Ogórka kroimy w cienkie plastry. Wymoczonego i obsuszonego śledzia rozkładamy na talerzu, obficie posypujemy pieprzem i smarujemy musztardą serapską na której rozkładamy plasterek ogórka konserwowego. Ciasno zwijamy w rulon, spinamy wykałaczkami, w każdego rolmopsa wbijamy goździka. Układamy w szklanym lub kamionkowym naczyniu. Zalewamy zalewą i odstawiamy do lodówki na dwa dni.
Śledzie w cytrynowej zalewie
Cebulę
obieramy, kroimy w drobniutką kostkę i blanszujemy przez minutę we wrzątku, odcedzamy na sicie. Grzyby marynowane i pietruszkę kroimy drobno. Sok cytrynowy mieszamy z cukrem, przyprawiamy obficie pieprzem, mieszamy. Dodajemy cebulę, grzybki i natkę pietruszki. W szklanym lub kamionkowym naczyniu układamy wymoczone śledzie, przelewając każdą warstwę zalewą. Odstawiamy na dobę do lodówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *