Składniki:
- 15 dkg czarnego salcesonu
- 15 dkg wiejskiej kiełbasy
- 5 plastrów boczku
- 2 pomidorki
- 20 dkg porozdzieranych listków ulubionych sałat
Dresing:
- 2 łyżki wytrawnej wódki
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/3 szklanki oliwy
- sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przyrządzenia:
Składniki dresingu zmiksować. Boczek przysmażyć na rumiano. Kiełbasę i czarny salceson obrać z osłonek, podzielić na porcje. Pomidory pokroić w plastry. Na półmisku rozłożyć kawałki wędlin, na nich ułożyć kopczyk z sałat, całość zwieńczyć plasterkami pomidora. Przed podaniem obficie zrosić przygotowanym dresingiem. Zapewniam że ładnie skomponowany półmisek z tą sałatką będzie ozdobą stołu, o zapachu nie muszę informować. Polecam, pychota.