Składniki:
- 50 dkg cienkiej kiełbasy wiejskiej
- 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej lub kuskus
- 20 dlg ugotowanej fasolki szparagowej
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 pokrojone w kostkę i zeszklone na maśle cebule
Dresing:
- 2 łyżki wytrawnej wódki
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/3 szklanki oliwy
- sól, pieprz, cukier do smaku
Sposób przyrządzenia:
Składniki dresingu wymieszać. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki. W misce wymieszać kaszę, kiełbasę, cebulę i cześć dresingu. Wyłożyć na półmisek, obłożyć fasolką szparagową i pomidorkami, zrosić dodatki dresingiem. Zapewniam że ładnie skomponowany półmisek z tą sałatką będzie ozdobą stołu, o zapachu nie muszę informować. Polecam, pychota.