Składniki: 12 naleśników 0,5 kg wiejskiej kiełbasy 1 łyżeczka oliwy syrop klonowy Sposób wykonania: Kiełbas pokroić w kostkę, która smażyć na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Gorącą kiełbasę rozłożyć na naleśnikach i zawinąć je w kopertę. Podawać od razu po przygotowaniu. Można polać sosem klonowym.
Tag: kiełbasa wiejska
Sałatki
Wiejska sałatka z domowymi wędlinami I
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg cienkiej kiełbasy wiejskiej 2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy jaglanej lub kuskus 20 dlg ugotowanej fasolki szparagowej 10 pomidorków koktajlowych 2 pokrojone w kostkę i zeszklone na maśle cebule Dresing: 2 łyżki wytrawnej wódki 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki…