Składniki: 25 dag grzybów 2 cebule 5 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 10 dag wędzonego boczku ½ łyżeczki kminku tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone grzyby zalać wodą i kilka minut pogotować. W między czasie przesmażyć posiekaną cebulkę. Następnie grzyby pokroić i dodać do cebulki razem z boczkiem i 5 ugotowanymi jajkami. Całość…
Tag: salceson
Wędliny
Salceson z grzybami
by Matylda • • 0 Comments
Składniki: 20 dag grzybów: prawdziwki, koźlaki, kurki, boczniaki, pieczarki 2 cebule 6 jajek 3 łyżki oleju sol pieprz kminek tarta bułka Sposób wykonania: Grzyby oczyścić po czym zalać wodą i chwilę gotować po czym odcedzić i pokroić. Następnie posiekać cebulę i poddusić ją razem z grzybami. W między czasie 4 jajka ugotować na twardo, wówczas…
Sałatki
Wiejska sałatka z domowymi wędlinami
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 15 dkg czarnego salcesonu 15 dkg wiejskiej kiełbasy 5 plastrów boczku 2 pomidorki 20 dkg porozdzieranych listków ulubionych sałat Dresing: 2 łyżki wytrawnej wódki 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka octu balsamicznego 1/3 szklanki oliwy sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu zmiksować. Boczek przysmażyć na rumiano. Kiełbasę i czarny salceson obrać z…