Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki z drobiu po żydowsku

 Skład:

  • 40dkg wątróbek z kury lub gęsi
  • 4 jaja na twardo
  • 4 cebule
  • 10dkg tłuszczu (masło i oliwa)
  • 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać (3 sztuki) i poddusić na tłuszczu. Wątróbki umyć, oczyścić, pokroić, dodać do cebuli, osolić, oprószyć pieprzem, udusić, ostudzić i zmiksować z dodatkiem 3 jaj. Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na salaterkę, posypać ozdobnie żółtkiem przetartym przez sito, posiekaną nacią pietruszki i drobno posiekanym białkiem. Ozdobić ładnie pokrojonymi obręczami cebuli i oziębić w lodówce. Podawać z dodatkiem pieczywa.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *