Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe z papryką

Składniki:

  • 30 dkg wątróbek drobiowych
  • 1 cebula
  • 2 papryki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki ostrego sosu pomidorowego
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę umyć, osuszyć, usunąć błony i żyły. Na patelni rozgrzać połowę masła, obsmażyć na nim wątróbkę aż utworzy się na niej chrupiąca skórka, przyprawić solą i pieprzem. Na reszcie masła zeszklić obraną i pokrojoną cebulę, dodać oczyszczone i pokrojone papryki, dusić razem 3 minuty. Połączyć z wątróbką, dodać sos pomidorowy, wymieszać i podawać. Możemy podawać z makaronem, pieczywem itp.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *