Składniki:
- 10 dkg polędwiczki wieprzowej
- 5 dkg marynowanych grzybów
- 5 dkg żółtego sera
- 2 pomidory
- 1 marynowany ogórek
- 1 szklanka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- koperek
- sól, pieprz
- 1 łyżka masła
Sposób przyrządzenia:
Polędwicę cienko pokroić. Na patelni rozgrzać masło, smażyć na nim przyprawioną polędwicę przez 3 minuty. Obsączyć ja z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Grzyby pokroić na plastry, czosnek obrać drobno posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki wraz z ogórkiem pokroić w plastry. Ser zetrzeć na grubej tace. Wszystkie składniki wymieszać, dodać sos sojowy, sól i pieprz do smaku. Wyłożyć na salaterkę, polać majonezem, udekorować koperkiem.
2 comments for “Sałatka z wieprzowiny i grzybów”