Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka z owocami

Skład:

  • 500g wątróbki drobiowej
  • 2 plastry ananasa
  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
  • olej lub margaryna
  • Sól, pieprz

Sposób wykonania:
Wątróbkę wymyć, osuszyć podzielić na mniejsze części. Owoce obrać, pokroić na mniejsze części, skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim wątróbkę. Po usmażeniu wyjąć, odstawić w ciepłe miejsce. Owoce przesmażyć na pozostałym tłuszczu na średnim ogniu przez około 10 minut, dodać wątróbkę, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć razem przez kilka minut.

 

Owce mogą być zarówno świeże jak i konserwowane.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *