Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka drobiowa panierowana

Składniki:

    • 50 dkg wątróbek drobiowych
    • 3 łyżki smalcu
    • 2 szklanki mleka
    • 1 – 2 jajka
    • mąka
    • bułka tarta
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Tak przygotowaną wątróbkę przyprawić, obtoczyć w mące, panierować w jajku u bułce tartej. Na patelni rozgrzać smalec, smażyć na nim porcje wątróbki na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i jarzynami z wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *