Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe po bułgarsku

Składniki:

    • 30 dkg wątróbek drobiowych
    • 1 szklanka mleka
    • 2 cebule
    • 1 kolorowa papryka
    • ½ szklanki śliwek bez pestek
    • oliwy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbki drobiowe obrać z żył, umyć, zalać mlekiem, odstawić w chłodne miejsce na 60 minut. Ponownie wypłukać, osuszyć. Tak przygotowane wątróbki podzielić na płaty. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, zeszklić w rondlu na oliwie, dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić. Do rondla dodać wątróbkę i śliwki, dusić razem 10 minut i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *