Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe duszone z brokułami

Składniki:

    • 40 dkg wątróbek drobiowych
    • 50 dkg różyczek brokuł
    • 4 łyżki mąki
    • 4 łyżki masła
    • 2 cebule
    • 1 szklanka czerwonego wina
    • 1/2 łyżki posiekanej lebiodki
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Różyczki brokuł obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Oczyszczone wątróbki drobiowe umyć, osuszyć, przyprawić i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, obsmażyć na nim wątróbki, odstawić w ciepłe miejsce. Przygotować sos. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać wino, gotować przez kilka minut aż sos zgęstnieje, przyprawić. Do sosu dodać różyczki brokuł, wątróbki, chwilę razem dusić ostrożnie mieszając. Podawać posypane lebiodką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *