Składniki:
- 40 dkg wątróbek drobiowych
- 50 dkg różyczek brokuł
- 4 łyżki mąki
- 4 łyżki masła
- 2 cebule
- 1 szklanka czerwonego wina
- 1/2 łyżki posiekanej lebiodki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Różyczki brokuł obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Oczyszczone wątróbki drobiowe umyć, osuszyć, przyprawić i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła, obsmażyć na nim wątróbki, odstawić w ciepłe miejsce. Przygotować sos. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać wino, gotować przez kilka minut aż sos zgęstnieje, przyprawić. Do sosu dodać różyczki brokuł, wątróbki, chwilę razem dusić ostrożnie mieszając. Podawać posypane lebiodką.