Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wachlarze z cukinii

Składniki:

  • 8 małych cukinii
  • 1 ½ szkl. mleka
  • 3 jajka
  • 20 dag mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 dymki
  • 1 słoiczek gotowego sosu do potraw chińskich
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek kolendry
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżeczki ziarna sezamowego
  • 1 limetka
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Do mleka wbić jajka, dodać mąkę oraz ½ łyżeczki soli, całość dokładnie zmiksować i odstawić aby ciasto spęczniało.
    W między czasie cukinie pokroić wzdłuż na cienkie plastry nie docinając do końca po czym rozsunąć lekko plastry aby powstał wachlarz, który oprószyć solą i odstawić na 15 min.
    Następnie do sosu do chińszczyzny wlać 70 ml wody oraz dodać posiekany czosnek oraz obrane i pokrojone pomidory, doprawić do smaku solą i doprowadzić do zagotowania, wówczas wrzucić dymkę pokrojoną w plasterki oraz posiekaną kolendrę.
    Cukinie zanurzyć we wcześniej przygotowanym cieście  i smażyć na rozgrzanym oleju, posypane sezamem ok. 5 min.
    Przed podaniem polać sosem i udekorować plasterkami limetki

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kamila M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *